28 Kasım 2010 Pazar

bir hafta uğraştık ama sonuç güzeldi



36 yorum:

  1. Oldukça ferah ve zarif bir saln olmuş iyi günlerde sağlıcakla oturun;)

    YanıtlaSil
  2. ilk defa denedik,güzel oldu..olmasaydı mobilyacı gezicektik..teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Beyaz rengi her yerde severim
    evdede çok ferah sade ve huzur verici oluyor ellerinize sağlık güle güle kullanın.......

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş.. bizim evede bi el atsanız:))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık yasmincim... harika görünüyor...
    hangi marka boya kullandın ve nasıl yaptın? bilgi alabilir miyim lütfen... ben de düşünüyorum bazı şeyleri boyamayı ama hem nasıl yapacağıma dair pek bilgim yok, hem de cesaretim... :)

    YanıtlaSil
  6. ruşen gözünü karart giriş boyamaya..:) ben öyle yaptım olmasaydı yanmıştım..:) MARSHALL MATRİX isimli bir boya.siyah ve beyaz olmak üzere iki renk var başka renk yok..beyaz parlak aldık..tavsiye ederim çok güzel boya..şimdiden kolay gelsin canım, bir başla elinden düşmez herşeyi boyarsın artık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam benim de mobilyalarımı boyama arzum vardı. bu boyadan aldım sehpalarımı boyamaya giriştim, rulo ile yapmama ragmen iki katta bana püzüzsüz olmadı gibi geldi , ancak sulandırmadan direk boyayı kullandım ve zımpara falan yapmadım, kuruduktan sonra boyanın çatladığını gördüm ve zar gibi soyuldu, allttan hiç boyanmamış hali çıktı sehpaların, sizce nerde hata yaptım, zımpara yaparak sehpanın alt kısmında da deneyeceğim bu akşam, sonucun hüsran olması üzdü beni, astar falan kullanmamıştım

      Sil
  7. çok güzel bi değişim olmuş ellerinize zevkinize sağlık. sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. inanılmaz bir değişim olmuş elinize sağlık, boyama işleminde deformasyon olmadımı ?büyük risk almışsınız ama görüntü mükemmel.. iyi günlerde keyifle oturun inşallah

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler..hiçbir deformasyon olmadı..hatta sandalyenin derisini dahi boyadık çatlamadan tuttu..:)

    YanıtlaSil
  10. Blogu gezerken burada takılıp kaldım... Bu nasıl hoş bir değişiklik olmuş. Yıllardır aklımda olan şeyi yapmışsınız. Bir sürü soru sormak istiyorum bununla ilgili, cevaplarsanız çok sevinirim:)
    *Zımpara yaptınız mı?
    *Kaç kat boyadınız?
    *Ne kadar zamanda kuruyor?
    *İki aydır kullanıyorsunuz, herhangi bir dökülme, kabarma oldu mu?
    *Uygulaması kolay mı? Fırça mı yoksa rulo mu kullandınız?
    Çok soru sordum biliyorum ama bu çok istediğim birşey. Anlayacağınız epey kafama taktım:) Siz de çok kolay oldu gibi anlatınca, ben yine heveslendim. Fotoğrafları kaç kere incelediğimi bilmiyorum, mobilyacı elinden çıkmış gibi. Sizin de eşinizin de eline sağlık. Ayrıca cesaretinizi de tebrik ederim. Güle güle kullanın.
    Çok uzun oldu, sıkmadım umarım:)

    YanıtlaSil
  11. sıkılmadım marifetli peri..:)) şimdi yazayım..
    *zımpara yapmadık.olmazsa atarız düşüncesindeydik..:)
    *üç yada dört kat boyadık.
    *yarım bir saatte sertleşiyor boya.
    *hiçbir dökülme yok.
    *rulo kullandık,uygulaması çok zevkli ve kolay.
    boyamızın adı: MARSHALL MATRİX PARLAK..
    beyenmenize çok sevindim tavsiye ederim..deri sandalyeleri bile boyadık hiç atma yapmadı..sizinde resimleri bekliyorum artık kolay gelsin canm..:))

    YanıtlaSil
  12. Yarım saattir Marshall Matrix diye aratıyorum, bazı yapı marketlerin sitelerine bakıyorumama hiçbir sonuç alamadım. İlk fırsatta gidip kendim bakacağım. Bizim bunu uygulamamız baharı bulur. Şimdi kapı pencere kapalı ne de olsa. Çok teşekkür ederim.

    Küçük bir rica, kelime doğrulamayı kaldırıp, yorum penceresini de pop-up olarak seçerseniz, yorum yapmak daha kolay olacak.
    Beniki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz. Bazıları kızıyor da böyle karışınca...

    YanıtlaSil
  13. Yasmin, Marshall değil de Polisan Matrix buldum internette. Polisan'ın olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  14. polisan ve marshall aynıymış zaten..:) boşuna arattım sana kusura bakma canm..

    YanıtlaSil
  15. öncelikle cesaretinden dolayı kutluyorum seni ben böyle bi işe kalkışsam kırk gün düşünürdüm galiba.calışman o kadar güzel olmuşki kelime bulamadım ellerine emeklerine sağlık benimde klasik mobilyam var sanırım beyaz renk uyumlu olmaz acaba siyah renginden olabilirmi?koltuk takımı mobilya olan kısmı ceviz renginde kumaş rengide koyulu acıklı tonlarında kahve rengi siyah uyarmı sizden cvp bekliyorum canım bellimi olur yazın bi değişiklik yapabilirim.

    YanıtlaSil
  16. yurdagülcüm ben dekoratör değilim bilemem..:)) ama ev döşeme zevkimi herkes çok beyenir..istersen mobilyaların bir resmini çek sayfana ekle beraber karar verelim görmeden bir fikir üretemem..:))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili yasmin bayıldım bunlara elinize emeğinize sağlık aynı şeyleri yazmamayım zira Marifetli peri benim duygularıma rehber olmuş çok sağolsun bende evimde bu tarz değişiklikler yapmayı kaç senedir isteyip duruyorum ama bir türlü cesaret edemedim ki. ayrıca mobilyalarım fındık kabuğu renginde ve ingiliz tarzı klasik çok güzel ama ben beyaz olutrsa küçük salonumda çok büyük feraklık ve aydınlık bir hava yaratacağı kanısındayım.. Ne dersiniz. Kullandığınız boya nedir möarkasını gördüm ama mobilya için olanı mı anlayamadım. şimdiden çok teşekkürler Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  18. boyayı aldığınız zaman ufak bir mobilyada deneyin.gerçi ben olacak dedim deneme yapmadan boyadım oldu..:))zaten hiçbir yerde boya kalmamış..:))galiba herkes aldı ben açıkta kaldım yeni gelenleri bekliyorum daha boyanacak mobilyalar var...:))

    YanıtlaSil
  19. Hayrette kaldım. Bu işler benim bildiğim marangoza, mobilyacıya falan yaptırılır. Önce koca ikna edilir. Sonra "ulan adamı ikna ettik, bari beyaza boyattığımı söyleseydim, sever mi caba" diye, mantıkla hisler cebelleştirilir. Mobilyacının nazı, kaprisi çekilir, Söz verdiği güne 1 hafta daha katılarak kocaya teslim tarihi söylenir ki, bir de onun kaprisi çekilmesin. Eşya eve gelir, evin atmosferi değişir. Ama bu atmosfer değişikliği mobilyanın yeni renginden ziyade, işçilerin birbirine karışan ayak kokularıyla ter kokularındandır:)) Abarttım biliyorum:) Ama genelde buna benzer şeylerdir, kadının eski eşyayla imtihanı. Bu sene nasip olursa yeni evimize geçiyoruz. Yeni eşyaları aldık elbette. Ama bu evden de götürmek istediğim mobilyalarım var. Aynen anlattığın gibi renklerini değiştirmeyi deneyeceğim. Cesaretinden dolayı kutluyorum. Bana da cüret verdin valla. Teşekkürler, selamlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Yasemin Hanım öncelikle sizi tebrik ediyorum.Ne zamandır takip ediyorum sizi ve bende sonunda karar verdim yatak odamı lakeye boyama yalnız aldığım boya konusunda biraz tereddütüm var siz boyanın iki renginin olduğunu söylemiştiniz benim aldığım matrix boyanın renkleri mevcut ama boyayı alığım yer boyanın doğru olduğunu söyledi sizden ricam boyanın resmini yayınlayabilirmisiniz yanlışsa aldığım boya emeğim heba olsun istemniyorum.Şimdiden teşekkürler hayırlı akşamlar.Allaha emanetnisiniz...

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar,
    ben de koyu renk yatak odası takımımı beyaza boyatmayı düşünüyorum. Nette araştırırken sitenize rastladım. Bu takımı boyadığınızdan beri yaklaşık 2 sene geçmiş. Hala herhangi bir dökülme vs. olmadan sorunsuz kullanıyor musunuz? Zımpara yapmadan boyamak uzun vadede sorun oluyor mu?
    Teşekkürler

    Hatice

    YanıtlaSil
  23. selamlar galiba sandalyelerin deri kısımlarınıda boyamışsınız nasıl kullanışlı oldumu sorun çıktımı lütfen cevapppppppppp

    YanıtlaSil
  24. ya çok beğendim bende eskitme yatak odamı boyatmayı düşünüyordum yanlız dolabın kapaklarını açıp kapatırken sürtünmeden dolayı deforme olmazmı lütfen cevap yazarmısınız

    YanıtlaSil
  25. selamlar bende en sonunda boyadığım mobilyalarımı blogumda yayınladım. tabiki sizin ve güfte blogger arkadaşında cesaretinden ilham alarak. bu arada boya konusunda çok yardımcı oldunuz ikinizde çok teşekkür ederim. işlerinizde kolaylıklar diliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  26. ellerinize sağlık ve tabi cesaretinize de...benim merak ettim deri kısımları da boyamışsınızya onlar zaman geçtikçe kavladı mı ne durumdalar?diğer merakım ise fırça ile boyanınca fırça izleri kalmıyormu?

    YanıtlaSil
  27. ellerinize sağlık ve tabi cesaretinize de...benim merak ettim deri kısımları da boyamışsınızya onlar zaman geçtikçe kavladı mı ne durumdalar?diğer merakım ise fırça ile boyanınca fırça izleri kalmıyormu?

    YanıtlaSil
  28. selam benim de mobilyalarımı boyama arzum vardı. bu boyadan aldım sehpalarımı boyamaya giriştim, rulo ile yapmama ragmen iki katta bana püzüzsüz olmadı gibi geldi , ancak sulandırmadan direk boyayı kullandım ve zımpara falan yapmadım, kuruduktan sonra boyanın çatladığını gördüm ve zar gibi soyuldu, allttan hiç boyanmamış hali çıktı sehpaların, sizce nerde hata yaptım, zımpara yaparak sehpanın alt kısmında da deneyeceğim bu akşam, sonucun hüsran olması üzdü beni, astar falan kullanmamıştım.sizde de çatlama oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAPLAMA MOBİLYA MI.. KAPLAMA MOBİLYA İÇİN SENTETİK BOYA İLE CAİNT PAİNT YAPILARAK BOYANIYOR DİYE BİRÇOK BLOGDA OKUDUM.. TURUNCU ODA DA VAR İSTERSEN Bİ ORDAN BAK..

      Sil
  29. CİLA KULLANDINIZ MI.. BİR TEK BU SORULMAMIŞ :) ARAŞTIRMA YAPIYORUM YAKINDA KARAR VERİP BENDE BAŞLIYACAĞIM... AMA MUTFAK MASASI KAFAMI KARIŞTIRIYOR POLİSAN X1 MATRİX İLE BOYAMAK İSTİYORDUM FAKAT SÜREKLİ SİLENCEK KİRLENECEK YER MUTFAK.. NASIL OLUR, CİLA NE KULLANMAK ŞART MUTFAK İÇİN NE KULLANMALIYIZ...

    YanıtlaSil
  30. epey zaman olmuş bu zamana kadar deforme oldu mu, sararma , lekelenme falan ..

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar, mobilyalarınız çok güzel oldu. Nasıl boyadığınızı öğrenebilirmiyim? Hangi boyaları kullandınız? Öncesinde zımpara işlemi yaptınızmı? Hangi yöntem ile boyadınız, fırçamı, rulomu yoksa sprey boyamı? Bilgi verirseniz çok sevinirim bende bir portmanto boyamak istiyorum ama olmazsa diye endişeliyim. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  32. mail adresinizi öğrenebilirmiyim? detaylar için sormak istediklerim var

    YanıtlaSil
  33. Kalekim, Kale Color'un Supar isimli ürünü daha serttir, örtme gücü daha iyi ve çatlama yapmaz. Polisan X1 Beyaz ambalajlı ürün kesinlikle beyaz renk değil sarı diyebilirim. İnanmak isteyenler 0.75'lik ambalajlarını alıp deneme yapabilir.

    Kaplama yüzeyler için 300-400 kum arası zımpara yapın, nemli bir bezle tozları alın hatta imkanınız varsa elektrik süpürgesinin ucuna takılan fırçasını kullanın.

    Boya sarfiyatını yaklaşık olarak 1 m2 = 100 gr olarak düşünün. Kapı boyayacaksanız 1 kapıyı kasasıyla birlikte 5 m2 olarak hesaplayın. Kapı başına 500 mg boya gidecektir, 4 kapı için:

    1 adet 2.5 litre Supar
    1 adet sünger rulo
    1 adet siyah kıllı fırça
    2 adet 4 cmlik maskeleme bandı

    -Kapılarınızın duvarla birleşim noktalarına maskeleme bandı çekin.

    -Öncelikle ASTAR olarak yine bu boyayı kullanıyoruz, 2.5 lt ambalajdan, 500 gr alın içine 1 su bardağı su koyun, iyice karıştırın, sünger rulo yardımıyla yavaş ve bastırmadan tek kat uygulayın, 7-8 dakika sonra boyadığınız yüzeyin üzerinden temizleyip kuruttuğunuz hafif nemli rulo ile tekrar geçin.

    -6 saat sonra içine su eklenmemiş Supar ile 2.katı atın, yine uygulamadan 7-8 dakika sonra sünger rulonuzla tarama yapın. Koyu renkli mobilyalarda 3.kat gerekebilir.

    YanıtlaSil