31 Ocak 2011 Pazartesi

akşam Marifetliperi arkadaşımla boya sohbeti yaparken aklıma geldi ben yatak odası tk.nıda beyaza boyamıştım..:))işte ceviz renginden,beyaza dönen tk.




40 yorum:

  1. nasılda unutmuştum ben bu resimleri yüklemeyi..:)) ilk beyaz boyama maceramız yatak odasından başlamıştı..bazı yerlerde hala kulpları yok bir kısmet olmadı değişik bişey almam..:) en alttaki resimde banyo dolabı..

    YanıtlaSil
  2. inanamıyorum koca mobilyaları nası boyadınız walla bravo çokta güzel olmş vesselamm :)

    YanıtlaSil
  3. Yasmin'cim, çok çok güzel olmuş. Hem de ceviz renginden döndürmüşsünüz ya pes...:) Bu fotoğraflar beni acayip kışkırtıyor söyleyeyim:) Yine eşinle boyadığını farzederek elinize sağlık diyorum.
    Banyo dolabı için bir fikrim var:)(bana ne oluyorsa:)) Cam için özel bzlu cam görüntüsü veren folyolar var. Onlardan yapabilirsin camlı kısımlara. Tam yapıştırmak yerine, çizgiler de yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Güzelce teşekkürler..

    Marifetliperi,evet eşimle boyadık..teşekkürler..estafurullaf tabiki önerilere açığım..evet dediğin olabilir zaten daha banyo dolabı sonuçlanamadı bir türlü..:)

    YanıtlaSil
  5. Yasmin, blogun çok hoşuma gitti, koca mobilyaları nasıl beyaza boyamışsınız. Valla bravo. Boyarken ne tür bir boya,ayrıca fırça mı rulo mu kullanmıştınız? Üstüne cila olarak ne atmıştınız? Paylaşırsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim..vallahi koca mobilyaları boyamak için evde bir çılgın olmuyor.biz iki çılgınız..:) eşimle,olursa olur olmazsa değişiriz mobilyaları dedik..polisan marshall,matrix beyaz parlak boya kullandık rulo ile 3 kat sürdük cila sürmedik kendi halinde kaldı aylardır,bir atma,kalkma olmadı.. temizliğe gelen hanım birde cifle siliyor onları..:)

    YanıtlaSil
  7. harikasınız ne kadar güzel boyanmış bilmeyen asla anlayamaz ceviz renginden dönüştüğünü dönüşüm mükemmel

    YanıtlaSil
  8. Büyük mobilyaları boyama cesaretini iyi göstermişsiniz. Beyaz, hem güzel hem sade hoş olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  9. canımm yaa muteşem olmuş ellerine emeklerine sağlık kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.sağlıcakla kullan tekrardan hayırlı uğurlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  10. çok hoş ellerinize sağlık. benimde mobilyalarım eskitme ve ben artık çok sıkıldım onlardan boyamak istemiştim.Yalnız önce iyice mobilyaları zımparalamak gerekiyormuş boyamadan önce.. zahmetli olduğu için yapmak istememiştim. daha ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.. Zannedersem siz zımparalama yapmamış sadece 3 kat boya sürmüşsünüz. inanamıyorum süper

    YanıtlaSil
  11. Daha geçen gün eşimle tartışmasını yapmıştık. Koyu renk açığa dönmez, ziyan etme dolabı diye çıkışmıştı bana. Gösterip fikrini çürütmek hoşuma gidecek. :)

    YanıtlaSil
  12. Vallahi enfes olmuşş.. eline sağlık.. ben de beyaz hastasıyımdır.. evde her şey beyaz:)

    YanıtlaSil
  13. tek tek teşekkür ederim arkadaşlar..beyenip beni gaza getirmeyin daha ne boyasam diye bakınıyorum..:))

    YanıtlaSil
  14. ayy çok mutlu oldum eklediğiniz için teşekkürederim yaptıklarınız tek kelimeyle harika banyo dolbına bitim ellerinize sağlık görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  15. şahane olmuş
    ben marangoz boyadı sandım
    güle güle uyuyun:))))))

    YanıtlaSil
  16. Beyaz gibisi yok cidden. Ne güzel olmus tertemiz, ak, pak.

    Harcanan zamana degen bir sonuc olmus.

    Emegine saglik.

    Saygimla.

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler arkadaşlar..:)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba!
    Bloguma yaptığınız ziyaraet için teşekkür ederim.Yatak odası takımını beyaza boyamanız büyük cesaret.Ben yapamazdım.Tebrik ederim.Çok güzel olmuş.
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  19. Benimde aklımda böyle delice fikirler var,ne var ne yoksa beyaza boyamak istiyorum evde : ) ama tam olarak uygulanışını anlatırsan çok sevinirim.Hepsi çok ama çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  20. tam uygulanışı çok kolay kedi kız..:) praktikere gidiyorsun polisan marsahll matrix beyaz boya alıyorsun.birde rulo fırça sonra istediğin mobilyaya sür gitsin..:)) üç kat tam kapatıyor çabuk kuruyor.zımpara istersen hafifçe sür başlarken biz fazla zımpara falanda yapmadık..:) yanlız geçen gün boya yoktu.bekliyorum bakalım boyanacaklarım var sırada..:)) reklam yaptım yaptım ben bulamaz oldum..:))

    YanıtlaSil
  21. hııı unuttum cilada istemiyor..:))

    YanıtlaSil
  22. şahane olmuş gerçekten elinize sağlık...büyük mobilya boyamak gerçekten cesaret işi...tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  23. Yasemin hanım,şu yatak odası boyama işini çok tuttum.harika olmuş,gülr güle kullanın.,
    bu işi yapabilmek için ille bir tecrübeye sahip olmak mı lazım.benim de yatak odamı beyaza boyamak gibi bir tutkum var yıllardır.bana cesaret verdiniz.
    Benim şim sağolsun, bu boyama işine karışırsa o zaman yani bir takım almak zorunda kalabilirız.

    YanıtlaSil
  24. teşekürler pembe yastık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. nuraycım hiçbir tecrübe yok..sadece niyet ve cesaret..:)

    YanıtlaSil
  26. merhaba arkadaşım :)bugün yorumunu gördüm onayladım,sayfamda yazdım ancak sana dönemedim.şimdi şöyle iyice bir gezindim, içim açıldı inan.ne güzel şeyler yapmışsınız, ben de imrendim doğrusu,ellerine ,hele ki ortak boyamalarınız için eşine ve sana ellerinize sağlık demek istiyorum.mobilya boyama konusunda banada fikir verdiniz doğrusu...teşekkür ederim .iyi günler ve iyi çalışmalar diliyorum,bende seni izlemeye aldım ;)sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Yasemin hanım,
    yine ben.şu yatak odanıza bakıp bakıp imreniyorum.bir türlü işin ucundan tutamıyorum.bu gün marshal matrix boya sordum.küçük bir kutuya 12 lira dediler.kutuya bakıyorum bununla bir çekmece bile boyanmaz diyorum.
    bir de bu işin maliyetini sorayım dedim.

    YanıtlaSil
  28. yasemin hanim elinize emeginize saglik coookk guzel olmus.benimde size bir ricam olucak cvp verirseniz sevinirim bu boyalarin markalarini anladim da ozellikle mobilya boyasimi? hepside parlakmi?bu bilgileri paylastiginiz icinde ayrica tesekkur ederim.SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  29. Süpersin arkadaşım. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  30. merhaba,
    bende eşime akşam dedim yatak odasını beyaza boyasak, olmaz evde, zımpara lazım, kapatmaz, tutmaz boya birsürü bahane... sizinki çok güzel olmuş, direk zımparasız sürdünüz ve cila da yok, birde maliyetini bende merak ettim doğrusu ve çok heveslendim yapmak için :)

    YanıtlaSil
  31. Bense sitenizden görüp yemek odası takımımı ve yatak odası takımımı beyaza boyadım. Boyama işlemi bitti ve tam çok güzel oldu derken bir baktım ki boya oje gibi kazınıyor. Bütün emeklerim boşa gitti. Mobilya boyası yapan bir kaç kişiye sordum. Su bazlı boyaların ahşaba tutunamadığını söylediler. Bu siteye bakıp imrenen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Lütfen denesinler. Zımparama yapmama rağmen boya oje gibi kazınıyor

    YanıtlaSil
  32. tansucakır , acaba hangi boyayı kullandınız da sonuç böyle oldu, cok merak ettim..
    ben de bu işe kalkışmaya hazırlanıyorum da..

    YanıtlaSil
  33. Merhaba blogunuzdaki mobilya boyamayla ilgili yayınlarınızı okuduktan sonra ben de tavsiye ettiğiniz boyayı aldım. Buradan size teşekkür ediyorum, çok güzel bir öğrenci evim oldu blogunuz sayesinde:)

    YanıtlaSil
  34. slm buraya yeni katildim.mobilyalarimi boyuyorum.yorgunluktan bittim.lütfen zimpara yapmadan,hangi boyalari kullana bilirim.yazarmisiniz.cünkü halen boyamam gereken koltuk ve mutfak dolaplarim var.belirtmekte yarar var almanyadayim.bu yüzden vereceginiz marka belki burda olmaya bilir,ama bauhaus ta bulunan bir marka olursa sanirim bulabilirim tesekkür ederim.ayrica boyadigim mobilyalarimin resimlarini buraya gönderebilirmiyim,birde vernik markasi ve ne cesit vernik daha iyi bana bir arkadasim yat vernigi tavsiye etmisti fakat bu vernik mobilyalar üzerinde renk degisimi yaratiyor.ben beyaz boya kullanmistim bu yüzden yat verniginden memnun kalmadin.

    YanıtlaSil
  35. arkadaşlar eğer ahşap bir mobilyanızın boyası eskidiyse...alıyorsunuz ince diş zımparayı önce bozuk yerleri zımpara ile temizliyorsunuz..sonra bildiğimiz ayakkabı boyasını(süngerle sürülenden-kendisinden cilalı olan değil)beğendiğiniz renkte açık/koyu kahverengiyi sürüyorsunuz..siyah renk ilede eskitme yapıyorsunuz....en son renksiz cam cilası ile bir güzel cila çekiyorsunuz..bu kadar.inanmadınız değilmi?küçük bir eşyada deneyin bana hak vereceksiniz..Ucuz ve pratik..kolay gelsin

    YanıtlaSil
  36. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş Benim kapılarım kahverengi amerikan kapı lake boya yapmak istiyorum fakat önerdiğiniz boyada lake görüntüsü veriyor mu

    YanıtlaSil
  37. Merhaba. Fotograflar muthiş gözüküyor. Pütürler kaldı mı peki hiç? ben tv sehpasına uyguladım pütürler oldu. uzaktan cok ıyı duruyor ama yaklaşınca görebiliyorsunuz. Şimdi de salondakı yemek masası ve konsoluma uygulamaya niyetlendim. Ham ahşap cilasız. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Bayıldım. Pürüzsüz görünüyor. Tebrikler.

    Mobilya Boyama - Usta Lazımsa

    YanıtlaSil
  40. Mrb yasemicm acaba hangi boyayla yaptniz benimde bicok ceviz renginde dolaplarim var bi rara sprey boya denedim rezillik oldu bi turllu istedigim olmuyor bende boyle beyaz yapmak istiyorum acaba yaptığınız boyanin resimleri ve markasini bana gonderebilirmisiniz lutfen bu rada mükemmel olmuş

    YanıtlaSil